Interjú a Piqniq Budapest jóvoltából Soós Zsuzsanna okl. élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnökkel:
A higiénia egy összetett rendszer, fenntartása csapatmunka. A mostani járványhelyzetben kiemelten fontos áttekinteni azokat a higiéniai gyakorlatokat, amiknek általánosnak kell lenniük a gasztro vállalkozásokban, de békeidőben, a nagy hajtásban sok helyen kevesebb figyelem irányult rá. Riportunkban különböző területeket érintő higiéniai szempontokat mutatunk be Soós Zsuzsanna, okl. élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök segítségével.
Miről szól?
10 fontos higiéniai szempont a gasztronómiában
A futár az új pincér, A házhoz szállítás higiéniája , Fő az egészség – a dolgozók személyi higiéniája , Kéz kezet mos – a kézhigiénia, Pincér álarcban – a maszk, mint új munkaruha, A helyes mosogatás titka, Mi lesz veled készpénz? – A fizetés higiéniája, Konyhai logisztika – a tálalás és tárolás higiéniája, Konyhai logisztika – a tálalás és tárolás higiéniája, Vendégtér másképp – a kiszolgálás higiéniája, Indítsunk tiszta lappal! – előtérben a takarítás, Készüljünk fel a váratlanra! – Pandémiás terv kialakítása
A teljes cikk az alábbi linken elérhető: