Ha élelmiszert szeretnél készíteni, forgalmazni vagy raktározni szükséged lesz HACCP kézikönyv elkészítésére.
Minden élelmiszerrel kapcsolatos létesítménynek komoly szabályozásokkal kell szembenéznie, hogy problémamentesen működhessen. Az élelmiszerek minősége, fogyaszthatósága folyamatos ellenőrzés alatt van, hiszen emberek elé kerülnek fogyasztásra.
A törvények szerint megszabott egyik ilyen feltétel a HACCP rendszer kiépítése és működtetése. A HACCP rendszer és kézikönyv kidolgozása és a HACCP rendszer működtetése szükséges ahhoz, hogy az élelmiszeripari létesítmények által a fogyasztóhoz jutott élelmiszerek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek legyenek.
A megfelelő HACCP rendszer kiépítése kötelező! A kiépítés a következő pontok alapján történik. Elsőként felmérjük az élelmiszeripari vagy vendéglátó egység jelenlegi állapotát, majd meghatározzuk azok a területeket ahol fennállnak problémák. Ezek után közösen kidolgozzuk a megfelelő lépéseket és létrehozzuk a megfelelő dokumentumokat, amik lehetővé teszik a működést. Egy jól működő vendéglátói vagy élelmiszeripari létesítménynél ez a rendszer alapvető!
Dolgozz velünk és az egység működtetése egyszerűbb lesz!