Szeretsz sütni és sokszor gondolsz arra, hogy szívesen élnél a cukrász tudásodból? Nagyon szeretnéd, ha saját műhelyed lehetne, de már az elején azt tapasztalod, hogy túl sok az információ, és többségük egymásnak ellentmond, majd jönnek a nehezen érthető jogszabályok? Van megoldás!

Hogyan kezdj neki a cukrászda nyitásnak?

Készítsd részletes tervet a rád váró feladatokról! Legyen üzleti terved a várható kiadásokról!

A cukrászműhely kialakításának és nyitásának konkrét feltételei vannak, melyek az alábbiak:

  • cukrász végzettség (nem kötelező a mester vizsga)
  • egészségügyi és munkaköri alkalmassági vélemény (foglalkozás-egészségügyi orvos állapítja meg az alkalmasságot, szükséged lesz 1 éven belüli tüdőszűrő leletre, bőrgyógyászati leletre; ezzel ráérsz közvetlenül engedélykérés előtt foglalkozni)
  • vállalkozási forma kiválasztása (Kft. Bt. egyéni vállalkozás, javasolt könyvelővel egyeztetni, hogy a számodra legkedvezőbb vállalkozási formát ki tudd választani)
  • cukrászműhely bérlés vagy építés (munka-és tűzvédelmi szempontoknak feleljen meg a helyiség)
Cukrászműhely megtervezése

Bármelyiket is választod, érdemes előretervezned és ismerned a konkrétumokat.

Milyen elvárások vannak még, milyen helyiségek kellenek?

  • termelőtér (kézmosóval hideg-meleg folyóvízzel)
  • kétmedencés mosogató az üzemi edények mosogatására
  • kézmosó a termelőtérben (hideg-meleg folyóvízzel)
  • zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség (kétmedencés mosogatóval, kézmosóval, munkaasztallal, a tojás fertőtlenítése is történhet az előkészítőben)
  • Ha nincs hely zöldség-gyümölcs előkészítőnek, ebben az esetben használhatsz létojást, tisztított, konyhakész zöldséget-gyümölcsöt, valamint fagyasztott termékeket is
  • száraz áru raktár (ha nem megoldható, hogy legyen raktárhelyiséged, akkor polcos tárolást is kialakíthatsz)
  • alapanyag, félkész, késztermék hűtő
  • személyzeti öltöző
  • WC előtérrel, kézmosóval
  • takarítás vízvételi hely, (szennyvíz kiöntésre is legyen alkalmas)
  • késztermék átadó rész vagy helyiség vagy előtér

Mielőtt üzlethelyiséget keresel és bérelsz, kérlek tájékozódj alaposan a részletes feltételekről! Az első lépés a műhely megtervezése és gazdaságos kialakítása.

Ebben részletes információkat nyújt a Cukrászműhely nyitás könyv.

A facebook zárt csoportban tudsz a témával kapcsolatban olvasni. Gyere, lépj be bátran: Cukrászműhelyt nyitok! Élelmiszerbiztonsági Akadémia -Soós Consulting | Facebook

Amennyiben már készen állsz az indulásra komplex üzletnyitási tanácsadással tudok segíteni a cukrászműhely kialakításában és a teljes folyamatban. A 2 órás konzultáció online történik, amely során az egység belső tervezéséről, kialakításáról és a minimum feltételekről részletes információt kapsz.

Ha szeretnéd mihamarabb megnyitni az élelmiszeripari egységet, kérj időpontot konzultációra itt.