Szolgáltatás infók

Üzletnyitás: Hogyan kezdjünk hozzá?

Az üzletnyitással kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel, melyeket egy jogszabályban összefoglalni szinte lehetetlen. A sok jogszabályt külön-külön elolvasni igen időigényes, sokszor a nyelvezet is nehezen érthető, olvasás közben a fejünkben egy óriási káosz lesz, és mire a végére érünk, már az elejét is elfelejtettük. Van ez így, de azért nem annyira vészes a helyzet. Sok üzletnek segítettünk az indulásban és azóta is segítjük őket a mindennapokban.

Ha üzletet szeretne nyitni, a leggördülékenyebben és leggyorsabban, a legjobb helyen jár.
Kérdései vannak? Bizonytalan? Nem tudja hogyan induljon neki?
Tegye fel kérdéseit, és megválaszoljuk: az alábbi számon elérhetőek vagyunk: Soós Zsuzsanna +36702592279

Az engedélyezésről szóló 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet röviden leírja, hogy milyen dokumentumokra van szükség a nyitáshoz, azonban több jogszabályt is figyelembe kell venni a nyitáskor. Egyszerűnek tűnik, de végül mégsem az?! Tudjuk mi a megoldás és hogy hol fog választ kapni: a Soós Consulting-nál!

Miket kell beszereznie ha engedélyt akar szerezni?

Kötelező alapadatok az engedély kérelemhez:

  • az élelmiszer-vállalkozó neve vagy cég neve,
  • természetes személy esetén a születési hely és idő,
  • cég esetében adószám,
  • lakhely (székhely) cím,
  • telephely cím,
  • elérhetőségek

Az üzletben történő forgalmazás esetén az alábbiakat kell benyújtania az illetékes és hatáskörrel rendelkező hatósághoz:

A dokumentum innen letölthető.

(3. melléklet értelmében az 57/2010. (V. 7.) FVM rendelethez)

Üzletben történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:

  • közmű nyilatkozatot,
  • technológiai leírást és elrendezési rajzot,
  • anyagmozgatási és személyforgalmi és göngyölegtárolási tervet,
  • az áruszállítás tervezett módját,
  • tervezett alkalmazotti létszámot,
  • szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását,
  • tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást,
  • melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet,
  • az ivóvíz megfelelőségét tanúsító, 30 napnál nem régebbi vízvizsgálati eredményt,
  • vendéglátó létesítmény esetében nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a létesítményben szándékoznak-e előkészítetlen lőtt vadat feldolgozni.

Mozgóboltban vagy közterületen történő forgalomba hozatal esetén a külön engedély iránti kérelemhez csatolni kell:

A dokumentum innen letölthető.

  • az ivóvízellátás, szennyvízelvezetés, illetve elhelyezés, energiaellátás leírását,
  • technológiai leírást, mely tartalmazza az árusító helyeket, árusítási módot és a telephelyet,
  • a kézmosási, WC-használati lehetőség ismertetését,
  • a mosogatási, takarítási, fertőtlenítési utasítást,
  • a hulladékszállítás, elhelyezés leírását, működési terület településenként/Budapesten kerületenként,
  • szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.

Soós Zsuzsanna – a Soós Consulting vezető mérnöke – több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik üzletnyitás, valamint vendéglátás, kereskedelem és üzemi területen is. Több minőségirányítás rendszer bevezetésében és kialakításában részt vett az évek folyamán, mint pl.: IFS, BRC, ISO 22000, Tesco szabvány stb. A rendszeres oktatások és továbbképzések biztosítják azt, hogy az élelmiszeripari vállalkozások naprakész ismereteket kaphassanak munkájuk során. A hatóság elégedett az ügyfeleink tudásával!

Ha Ön is szeretne azon vállalkozók közé tartozni, akikkel a hatóság elégedett, tegye fel kérdéseit bátran, kérjen oktatást tőlünk!

Az alábbi listán megtekintheti, hogy mely üzletnyitási témában tud segíteni Önnek:

  • 100 Ft-os bolt
  • ABC
  • Borozó, söröző
  • Büfé
  • Büfé kocsi
  • Élelmiszer vegyesbolt
  • Élelmiszeripari üzemek, műhelyek: torta műhely, húsüzem, cukrászüzem, sajtüzem, tésztaüzem, szaloncukorüzem, csokoládé üzem, péküzem stb.
  • Étterem
  • Fagyizó és cukrászda
  • Húsbolt-hentesáru bolt
  • Kávézó
  • Mozgóárusítás indítási feltételei (mozgó bolt csomagolt élelmiszerrel, fagylalt kocsi, kürtöskalács, lángos, amerikai hot-dog, kenyérlángos)
  • Műszaki és egyéb kereskedelmi egység
  • Pékség
  • Pizzéria
  • Szépségszalon, fittnesz terem szolgáltató
  • Zöldséges

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük