Kémiai kockázatbecslés

Kinek kell?

Minden olyan munkahelynek ki kell dolgozni, ahol vegyszerfelhasználás történik.

Mi minősül vegyszer felhasználásnak?

Például a vendéglátásban a mosogatáshoz használt kombinált mosogatószer használata, üzemben való takarításhoz vegyszerek használata, orvosi rendelőkben végzett fertőtlenítéshez és takarításhoz használt vegyi anyagok használata.

Mivel minden munkahelyen valamilyen vegyszert felhasználnak, így a tevékenységtől függetlenül, minden munkahelynek gondoskodnia kell a kémiai kockázatbecslés elvégzéséről. A felhasznált szereket az illetékes Népegészségügyi Szakigazgatási Szervhez elektronikusan be kell jelenteni. Vállalkozásunk az elmúlt években többféle tevékenységi körben dolgozó cégnek elkészítette, valamint bejelentette a veszélyes anyag felhasználást, rövid határidőkkel. Többször előfordult, hogy a utóellenőrzéskor bekérték a kémiai kockázatbecslést a vállalkozóktól, mely minden esetben megfelelt a hatósági elvárásoknak. Munkáinkra 100% garanciát vállalunk.

Miért kell?

A kémiai biztonságról szóló 2000. évi. XXV. törvény 19. § és a munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet 5. §-ában foglaltak értelmében minden vegyszert felhasználó és forgalmazó munkahelyen (pl. takarítási feladatkört ellátó cégek, vendéglátó és közétkeztető tevékenység, üzemi gyártás stb.) szakember által kötelezően elkészítendő és rendszeresen felülvizsgálandó a kémiai kockázatbecslés.

Hogyan készítünk kockázatbecslést?

Személyesen vagy telefonos felméréssel.

A személyes találkozás előnye a közvetlenség, valamint a helyszínen olyan hibákat is észlelhetünk, amelyekre jobb, ha mi világítunk rá, mint a hatóság, ezzel elkerülhető például egy bírság. Minden esetben megbeszéljük, hogyan kell és szabad tárolni, és felhasználni a vegyszereket. Amennyiben igényli, javaslatokat teszünk milyen szert érdemes felhasználni, és honnan lehet azt beszerezni. A felmérést követően elkészítjük az egységre szabott kémiai kockázatbecslést, melyet a felelős vezetőnek és a foglalkozás-egészségügyi orvosnak alá kell írnia.

S.O.S. Kémiai kockázatbecslés

Megtalálta a hatóság, tegnapra kellene a kockázatbecslés?

Hívjon telefonon, 1-2 napos határidővel vállaljuk, hogy elkészítjük a dokumentációt!
A beszélgetés során egy kérdéssor kérdéseit fogjuk feltenni, megbeszéljük a használatos/ forgalmazott vegyszereket. Ritkább szereknél szoktuk kérni, hogy küldjék el nekünk e-mailben a biztonsági adatlapokat; de ez nagyon ritka, mert több mint 1000 szer biztonsági adatlapja megvan az adatbázisunkban.  A postázási, számlázási és fizetési kérdéseket megbeszélése után, elkészítjük a kémiai kockázatbecslést a megbeszéltek alapján.