Cukrászda, fagyizó nyitás feltételei – Így indulj el!

Egy helyen megtalálod az információkat itt:

A cukrászda, fagyizó kialakításának és nyitásának konkrét feltételei vannak

melyek az alábbiak:

  • vendéglátó eladó/vendéglátás-szervező/vendéglős végzettség, egészségügyi alkalmasság
  • vállalkozási forma kiválasztása
  • cukrászda bérlés, vásárlás vagy üzlethelyiség átalakítás (munka-és tűzvédelmi szempontoknak feleljen meg a helyiség)

Bármelyiket is választod, érdemes előretervezned és ismerned a konkrétumokat.

Milyen elvárások vannak még, milyen helyiségek kellenek egy cukrászdában?

  • termelőtér/eladótér (kézmosóval hideg-meleg folyóvízzel)
  • kétmedencés mosogató kézmosó (hideg-meleg folyóvízzel)
  • zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség (kétmedencés mosogatóval, kézmosóval, munkaasztallal, a tojás fertőtlenítése is történhet az előkészítőben) – ha a technológia igényli. Ha nincs hely zöldség-gyümölcs előkészítőnek, ebben az esetben használhatsz létojást, tisztított, konyhakész zöldséget-gyümölcsöt, valamint fagyasztott termékeket is.
  • szárazáru raktár (ha nem megoldható, hogy legyen raktárhelyiséged, akkor polcos tárolást is kialakíthatsz)
  • alapanyag, félkész, késztermék hűtő (technológiától függően)
  • személyzeti öltöző
  • WC előtérrel, kézmosóval
  • takarítás vízvételi hely (szennyvíz kiöntésre is legyen alkalmas)
  • vendégtér
  • vendég WC: Az illemhelyek számát az építmény, az önálló rendeltetési egység, a terület egyidejű használóinak tervezett (becsült) lehetséges legnagyobb létszáma és nemek szerinti megoszlása alapján kell tervezni, megvalósítani. Az illemhelyekhez biztosítani kell a kézmosás lehetőségét. Az illemhely mérete 0,90 x 1,20 m-nél – befelé nyíló ajtó esetén 0,90 x 1,60 m-nél kevesebb nem lehet. Amennyiben a vendéglátóhely a vendéget ülőhellyel kínálja, akkor 200 főig 10 fő részére legalább egy közös, 10 fő létszám felett nemek szerint külön illemhelyet kell létesíteni. Ha csak kiadóablakos kiszolgálás van, vagy talponálló kiszolgálás, akkor nem szükséges vendég WC.

Mielőtt üzlethelyiséget keresel és kibérelsz, vagy átalakítasz, kérlek tájékozódj alaposan a feltételekről! Az első lépés a cukrászda megtervezése és gazdaságos kialakítása.

Ebben fog alapos segítséget nyújtani a hamarosan megjelenő könyvem.

Addig is komplex üzletnyitási tanácsadással tudok segíteni a cukrászda kialakításában és engedélyeztetésében. A konzultáció online történik – skype -, 2 órás időkeretben. Ez idő alatt kialakítjuk a te saját cukrászdád, fagyizód, amit megálmodtál. A konzultáció díja: 55.000 Ft (AAM), melyről díjbekérőt küldök a konzultációt megelőzően.

Érdekel a szolgáltatás. Visszahívást kérek. | Soós Consulting (haccp-system.hu)